Kees Jan Perensap en De Winnaars Texels Kampioen Panna

geplaatst op 25 juni 2017

Kees Jan Perensap (Youri den Braven en Arjen Bakker van de Bruinvis) en het team de Winnaars (Fleur Zoetelief en Warner Hendriks) mogen zich een jaar lang Texels Kampioen Panna noemen.

 Kees Jan Perensap won afgelopen zondag het Texels Kampioenschap Panna bij de bovenbouw van de basisschool.  De finale was een spannende wedstrijd, lange tijd ging het gelijk op en het was Kees Jan Perensap wat met een panna de wedstrijd naar zich toe trok. Het ook goed spelende team Job en Devin (Job Zoetelief en Devin Koorn van de Jozefschool) werden hierdoor tweede.

Het team De Winnaars won het Texels Kampioenschap Panna bij de onderbouw door ook met een Panna (tussen de benen van de tegenstander te spelen en balbezit houden) te winnen in de finale van FC TN (Tames van Nuland en Nijs Harman van de Bruinvis).

Het Texels Kampioenschap, wat druilerig begon en later droog werd, vond plaats op de Groeneplaats in Den Burg. Op 7 basisscholen waren voorrondes gehouden waar 130 Pannateams aan mee hebben gedaan. Van die 130 teams hadden zich er 36 teams (18 onderbouw en 18 bovenbouw) gekwalificeerd voor deze Texelse Kampioenschappen. De teams speelden afgelopen zondag enkele wedstrijden van 5 minuten, maar bij het spelen van een Panna was de wedstrijd meteen afgelopen. Er werd onder ruime belangstelling van familieleden en vriendjes fanatiek en enthousiast gespeeld. Vele wedstrijden werden met een Panna afgesloten.

 

Filmpje van het Texels Kampioenschap Panna:

https://vimeo.com/223185569

Winnaars bovenbouw:
1. Kees Jan Perensap (Youri den Braven en Arjen Bakker, Bruinvis)
2. Job en Devin (Job Zoetelief en Devin Koorn, Jozefschool)
3. Feyenoord (Yinthe van Tongeren en Wesley Smit, Durperhonk)
4. Panna Koningen (Timme van Heerwaarden en Donny Huizinga, Thijsseschool)


Winnaars onderbouw:
1. De Winnaars (Fleur Zoetelief en Wander Hendriks, Vliekotter)
2. FC TN (Tames van Nuland en Nijs Harman, Bruinvis)
3. Bayern Munchen (Omar Jawabreth en Adnan Jawabreth, Thijsseschool)
4. Panna Boys (Silvijn de Vos en Wilnick de Wit, Vrije School Stella Maris)