Workshop 'Actief aan tafel' (in company)

In Huiskamerprojecten en Dagopvang is het vaak een hele onderneming om tot een opstelling te komen voor bewegingsactiviteiten. De ruimte is bijvoorbeeld beperkt of het meubilair is zwaar. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat een bewegingsactiviteit onmogelijk is. Rondom de tafel, aan de tafel en met behulp van de tafel zijn veel vaardigheden en bewegingsspelen op een leuke manier uit te voeren.

In de (in company) workshop Actief aan Tafel gaan de deelnemers praktisch aan de slag aan de hand van het werkboek ‘Spelenderwijs in beweging, actief aan tafel’. De docent geeft handige tips om het boek en de ideeën die hierin staan, optimaal te gebruiken.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor activiteitenbegeleiding in de ouderenzorg of verzorgenden die gewend zijn om groepsactiviteiten in de ouderenzorg te begeleiden.
Van de deelnemers aan de workshop wordt verwacht dat zij:
• ervaring hebben met het leiden van groepsactiviteiten
• affiniteit hebben met ‘bewegen’

De workshop duurt 3,5 uur. De workshop kan ook worden aangeboden aan vrijwilligers. Omdat zij meestal geen ervaring hebben in het leiden van groepsactiviteiten, beslaat de workshop dan uit 2 dagdelen van 3 uur. In beide gevallen kunnen aan de workshop minimaal zes en maximaal twaalf cursisten deelnemen.

Organisatie
Sportservice draagt zorgt voor:
• voorbeeld informatie om potentiële cursisten te informeren.
• docent die de workshop verzorgt.
• cursusmateriaal; het aantal werkboeken en CD’s wordt in overleg bepaald.

Van de organiserende instantie wordt verwacht dat zij:
• potentiële cursisten informeert.
• zorgdraagt voor geschikte accommodatie met flap-over of white board
• zorgdraagt voor koffie / thee tijdens de workshop
• zich vooraf oriënteert op beschikbaarheid van beweegmaterialen, zodat cursisten kunnen ‘oefenen’ op de werkplek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: werpringen, ballen, stokjes / isolatiebuizen, pittenzakken, touwtjes en ballonnen. Indien materiaal niet of onvoldoende aanwezig is, dan moet rekening worden gehouden met aanschaf van enkele materialen als eenmalige beperkte investering. De docent kan over eventueel aan te schaffen materialen adviseren.

Kosten
Voor AB-ers en verzorgenden, 1 dagdeel van 3,5 uur: € 600,- (excl. BTW)
Overige kosten:
Werkboek: € 35,- per stuk (minimaal 1 werkboek nodig per locatie)
CD: € 15,- per stuk (minimaal 1 CD nodig per locatie)
Voor vrijwilligers, 2 dagdelen van 3 uur: €790,- (excl. BTW)

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze cursus of wilt u zich aanmelden neem dan contact op met Ina van der Sar, telefoon 0174 - 244 940.