Combinatiefuncties (Impuls brede scholen, sport en cultuur)

Omschrijving

Het ministerie van OCW en het ministerie van VWS stellen vanaf 2008 gelden beschikbaar om in Nederland eind 2012 minimaal 2500 fulltime combinatiefunctionarissen aan te stellen.
Een combinatiefunctionaris is in dienst bij één werkgever, maar is werkzaam voor twee of meer sectoren. Werken binnen de school, de sportvereniging en/ of de cultuur wordt gecombineerd. Bij voorkeur is de functie uitvoerend van aard.
 

Doelgroep

Voor jeugd tot 18 jaar

Doel
  • uitbreiding van het aantal (brede) scholen met sport- en cultuuraanbod in zowel het primair als het voortgezet onderwijs
  • -de versterking van sportverenigingen met het oog op hun maatschappelijke functie en de inzet van sport voor het onderwijs, de naschoolse opvang en de wijk
  • het stimuleren van een dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond scholen voor alle leerlingen
  • het bevorderen dat de jeugd tot 18 jaar vertrouwd raakt met één of meer kunst- en cultuurvormen
Inhoud

De ministeries komen met een forse startsubsidie over de brug, want zij betalen het eerste jaar 100% en vervolgens dragen zij structureel 40% bij. In de periode tot en met 2012 worden jaarlijkse tranches gerealiseerd, waarbij in principe de gemeenten met de meeste inwoners onder de 18 jaar het eerst aan bod komen. De gemeenten uit Noord-Holland die hiervoor in aanmerking komen zijn:

Vanaf 2008
Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Zaanstad

Vanaf 2009
Den Helder, Haarlemmermeer, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Anna Paulowna, Edam-Volendam, Harenkarspel, Langedijk, Medemblik, Niedorp, Schagen, Texel, Velsen, Wieringen, Wieringermeer, Zijpe

Vanaf 2010
Aalsmeer, Bergen, Bussum, Drechterland, Heemstede, Koggenland, Uithoorn, Wijdemeren

Vanaf 2011
Beemster, Bloemendaal, Castricum, Enkhuizen, Haarlemmerliede, Heemskerk, Landsmeer, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Waterland, Weesp, Wormerland, Zandvoort, Zeevang.

De impuls wordt uitgevoerd onder regie van de gemeenten. Combinatiefuncties zijn het resultaat van lokaal maatwerk, doordat wordt aangesloten bij het gemeentelijk beleid. De gemeente dient zich daarnaast garant te stellen voor de (co)financiering van de combinatiefuncties. Op lokaal niveau kan Sportservice Noord-Holland de gemeentes ondersteunen bij de effectieve invulling van de combinatiefuncties. Sportservice Noord-Holland kan daarnaast het werkgeverschap en de verloning van combinatiefunctionarissen verzorgen.

Vanaf 2012
Vanaf 2012 is de regeling van de combinatiefuncties verruimd, deze heet nu Brede Impuls Combinatiefuncties (de buurtsportcoaches)
Zie ook Sport en Bewegen in de Buurt

 

Looptijd

Structureel

Extra informatie

De ruim twintig bewegingsconsulenten die bij Sportservice Noord-Holland in dienst zijn kunnen aangemerkt worden als de voorloper van de combinatiefunctionaris.

Contactpersonen
Francis Heijneker (inhoudelijk) en Peter van der Aart (werkgeverschap)

Voor algemene vragen over de Impuls brede scholen, sport en cultuur kunt u terecht bij het landelijke projectbureau combinatiefuncties  www.combinatiefuncties.nl


 

Meer informatie

mr. Peter van der Aart
023-205 50 08


Francis Heijneker
023-531 94 75